- Het merk en de domeinnaam van de failliete reisorganisatie Vacansoleil zijn verkocht aan het Franse onlinereisbureau maeva.
- De nieuwe eigenaar is onderdeel van de Pierre & Vacances-Center Parcs Group.
- Maeva neemt in eerste instantie slechts acht tot tien medewerkers over van de circa driehonderd mensen die tot voor kort nog voor Vacansoleil aan de slag waren.
- Lees ook: Wonen op de oceaan: hutten voor nieuw cruiseschip moeten $100.000 gaan kosten – dit krijg je, als je daarmee reis om de wereld maakt
Onlinereisbureau maeva gaat reismerk Vacansoleil opnieuw opbouwen. De curatoren van de failliete reisorganisatie Vacansoleil hebben het merk en de domeinnaam verkocht aan maeva.
De nieuwe eigenaar neemt in eerste instantie slechts acht tot tien medewerkers over van de circa driehonderd mensen die tot voor kort nog voor Vacansoleil aan de slag waren.
Maeva is het onlinereisbureau van de Pierre & Vacances-Center Parcs Group. De organisatie en accommodaties van Vacansoleil gaan niet over naar het bedrijf. Deze hopen de curatoren in een later stadium nog te verkopen.
Het Franse maeva is van plan om zo snel mogelijk op te schalen met Vacansoleil. Directeur Nicolas Beaurain van maeva: “Vacansoleil is een goed en sterk merk met meer dan vijftig jaar ervaring in de Europese kampeermarkt. We zijn ontzettend blij dat we dit kunnen behouden en het merk een nieuwe toekomst kunnen geven. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere Europese landen.”
Curator Ben Arends geeft aan dat de medewerkers zijn geïnformeerd dat een complete herstart van de organisatie van Vacansoleil niet mogelijk is. "De huidige uitkomst is het meest zinvolle dat wij op dit moment voor Vacansoleil konden realiseren. Vacansoleil en het businessconcept krijgen in ieder geval echt een nieuwe kans", aldus Arends.
Maeva biedt accommodaties, waaronder 1.300 campings, aan op een onlinemarktplaats. Volgens het bedrijf boeken daar jaarlijks ruim een half miljoen mensen hun vakantie.
Vacansoleil kwam in de problemen door schuldenlast
Vacansoleil werd eind september door de rechtbank Oost-Brabant failliet verklaard. Het bankroet volgde op het uitstel van betaling, dat de touroperator enkele dagen eerder al aanvroeg.
Vacansoleil kwam in de problemen doordat het bedrijf naar eigen zeggen een grote schuldenlast had opgebouwd in het verleden. Na de uitbraak van de coronapandemie zakte de verkoop van campingvakanties in en moest de onderneming extra financiering aantrekken. Nu de rentes hard zijn gestegen, is die schuldenberg onhoudbaar geworden. Ook de hoge inflatie zorgde voor moeilijkheden voor Vacansoleil.